T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
224 248 6882
Belgegeçer
224 248 6958
WEB
https://osmangaziimkbkml.meb.k12.tr
Adres
Yunuseli Mah. 825.Sok. No 4 Osmangazi / BURSA
Vizyon
Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında ilimizde kendi türündeki okullar arasında önder ve örnek okul olmak.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda ; Mesleki ve Teknik Eğitimi almış ,sektörün nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayan , milli ve manevi değerlerine sahip çıkan ,özgüvenli ,yenilikçi ve eğitime açık bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2014-2015 Eğitim Öğretim yılında ;Erasmus Plas ‘’Avrupa’dan Türkiye’ ye Üretimde yeni Perspektifler’’ adlı projemizle Bilişim Teknolojileri Alanı, Giyim Üretim Teknolojileri Alanı ve El Sanatları Alanı öğrenci ve öğretmenlerimiz Almanya, Portekiz ve Letonya’ya gitmişlerdir. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında ;UTİB,BTSO, BEBKA,BUTEKOM,TÜBİTAK işbirliği ile hazırlanan UTİB Türkiye Tekstil Konfederasyon Sektörde 7. Ar-Ge Proje Pazarı Etkinliği kapsamında öğrencilerimizden Öğrencimiz Kübra KIZIL’’ Tek Kullanımlık Yastık Alezi ‘’projesi ile birincilik ödülü almıştır. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Öğretmeni Hülya MUTLU BAYDEMİR ‘’Eğlenceli Minderim ‘’isimli materyaliyle 1418 başvuru arasında ilk 30 ‘a girerek mansiyon ödülü almıştır. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında; giyim üretim teknolojileri alanı öğrencilerimizden Hünkar ALİEVA ve Fahriye ALİEVA Faruk Saraç Meslek Yüksek Okulunun Türkiye genelinde gerçekleştirdiği ‘’PATCHWORK’’ Konulu 5. Liseler arası Moda Tasarım yarışmasında 2. lik ödülü kazanmışlardır. 7. Turkish Airlınes Scıence expo 2018’’ MESLEKLER YARIŞIYOR’’ melek lisesi ketegorisinde 29.04.2018 tarihinde 3.lük ödülü aldık. 2014-2015 yıllarında; Genlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ‘’Kros Genç Kızlar Yarışması’nda’’ okulumuz ilçe dördüncüsü ve il beşincisi olmuştur. Genlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu; genç kızlar ‘’Wushu yarışmasında 12. Sınıf öğrencimiz Kübra YELEK il birinciliği almıştır. Genlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu;genç kızlar ‘’Tekvando ‘’yarışmasında9.sınıf öğrencimiz Müzeyyen PARLAK il dördüncüsü olmuştur. 2015-2016 yıllarıda Osmangazi belediyesinin düzenlediği’’Çanakkale!den İzlenimler’’ adlı kompozisyon yarışmasında öğrencimiz Esma YİĞİT ilçemizde üçüncü ; sevgi temalı şiir yarışmasında öğrencimiz Semanur SAĞLIK ilçemizde üçüncü olmuştur. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında; Antalya’da gerçekleştirilen 5. Uluslar arası Atın Kepçe yarışmasında ;Tatlı kategorisinde Gizem KAYA isimli öğrencimiz grup birincisi olarak kupa sahibi olmuş ve aynı zamanda gümüş madalya almaya hak kazanmıştır.Kübra ARIKANLI balık kategorisinde Bronz, Gizem Erdal tatlı kategorisinde Bronz madalya almaya hak kazanmışlardır. Behiye YILDIZ balık kategorisinde Merit alarak başarılı olmuştur. 2016-2017 yıllarında ülkemizde tekstil ve konfeksiyon sektöründe AR-GE çalışmalarına katkıda bulunmak ve işbirliği ortamı oluşturmak amacıyla 2009 yılından itibaren her yıl’’ UTİB Türkiye Tekstil ve Konfederasyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi’’ düzenlenmektedir. Bu yıl ‘’UTİB Türkiye Tekstil Konfederasyon Sektöründe 9. Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi’’uluslararası düzeyde 27-28 Nisan 2017 tarihinde Hünkar ALİEVA ve danışman öğretmeni Aynur KIRICI ‘nın hazırlamış oldukları ‘’Artık Güvendeyim’’projesiyle birincilik ödülü almışlardır.
Öğretmen :68
Öğrenci :580
Derslik :24
Atölye-İşlik :18
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Müzik Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2560
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tam gün
Saatler
09:00 - 17:05
Isınma
Kalorifer (Doğalgaz)
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
B/25 hatnolu otobüs ile il Merkezinden, B17/A ile Acemler Metro istasyonundan ve B17 hat nolu otobüs ile şehrin çeşitli noktalarından ulaşabişirsiniz.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Büyükşehir
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Bursa´nın Merkez ilçesi olan Osmangazi ilçesinde bulunmaktadır. İl merkezine(aynı zamanda ilçe merkezidir) uzaklığımız yaklaşık 12 KM dir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
TUBİTAK 4006
Proje Çalışmaları
Yazdır