T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

    

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI

0-6 Yaş çocuklarının gelişim alanlarını ve özelliklerini tanıyıp, alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici önlemler alabilen, özel eğitime gereksinim duyan çocukları tanıyıp bu çocuklar için uygun eğitim ortamını düzenleyebilen meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlayan keyifli bir alandır. 

Eğitim ve  Öğretim programımız doğrultusunda anne çocuk sağlığı, çocuk ruh sağlığı, çocuk gelişimi, yetersizlik türleri ve kaynaştırma  gibi teorik derslerin yanında oyun oyuncak, erken çocuklukta ve özel eğitimde program, müzik ve dramatik etkinlikler gibi uygulamalı derslerde okutulmaktadır. 

Öğrencilerimize eğitim ve uygulama olanağı sağlayan  donanımlı dört atölyemiz, yaparak yaşayarak öğrenme ortamı sunan üç sınıflı bir uygulama anaokulumuz mevcuttur. Ayrıca öğrencilerimiz 12. Sınıfa geldiklerinde ilgileri ve yeterlilikleri doğrultusunda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde veya  okul öncesi eğitim kurumlarında işletmelerde beceri eğitimi dersi kapsamında stajlarını yapmaktadır.

Öğrencilerimizin iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla  kahvaltı etkinliği, veli çayı etkinliği, kurum gezileri etkinliği, kariyer günleri etkinliği, projelere katılım gibi sosyal faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

 

Mezun olan öğrencilerimiz Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olurlarsa lisans programlarına ya da meslek yüksek okullarının ilgili programlarına devam edebilirler. Ayrıca  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel erken çocukluk eğitimi kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde ve çocuk kulüplerinde yardımcı öğretmen olarak görev yapabilirler. 

 

 

 

 

14-11-201814-11-201814-11-201814-11-2018

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.12.2012 - Güncelleme: 07.06.2022 11:01 - Görüntülenme: 10735
  Beğen | 9  kişi beğendi