Mrt

Osmangazi Borsa İstanbul MTAL  El Sanatları Teknolojisi Alanı  11-B öğrencileri ile                 “ Demirtaş Perde”  İşletmesi ziyaret edildi.

Şbt

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı 20.02.2024 Tarihinde Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri ile Beceri Atölyesi Saha ziyaretini okulumuzda gerçekleştirmiştir.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi  şubat ayı faaliyetleri kapsamında  öğrencilerimizin ata mirası olan deyim ve atasözlerini daha iyi öğrenmeleri amacıyla “Deyim Kartları Oyunu”, “Deyimler Tabusu” oyunları sınıflarımızda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz tarafından oynatılmış; öğrencilerimizde farkındalık uyandırmak için İskender Pala’ya ait olan “Bir Dirhem Bir Çekirdek” adlı atasözleri kitabı tanıtımı yapılmış; sınavlarda sıkça karşılaşılan deyimler ve atasözleriyle ilgili ödevlendirmeler verilmiş ve öğrencilerimizden konuşma sınavında  seçtikleri atasözlerinin hikayelerini sınıf arkadaşlarına anlatmaları istenmiştir.

Şbt

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı 27.02.2024 Tarihinde 11-B sınıfı İle Singer Makinelerinin düzenlediği Workshop Etkinliğine katılarak eğlenceli bir şekilde ürün ortaya çıkarmıştır.

Şbt

eTwinning Kulübü'nden Sosyal Sorumluluk Çalışması.

Şbt

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Öğretmen ve öğrencilerimizle BURSA FASHION WEEK  komite üyelerini okulumuzda ağırladık.

Şbt

12 Mart 1921 İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma amacıyla okulumuz kütüphanesinde “İstiklal Marşı’nı Ezbere Güzel Okuma” yarışması yapılmıştır.

Şbt

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı 10/C sınıfı öğrencileriyle Nilüfer Çocuk Kütüphanesine gezi düzenlendi.

Şbt

Bursa İl MEM İnovasyon Merkezi işbirliğiyle yürütülen İnovatif Liseli Gençler Girişimcilerle Buluşuyor Programı kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin değerlendirilmesi ve 2023-2024 yılında yapılacak faaliyetlerin planlanması amacıyla başlangıç toplantısı düzenlendi. Okulumuzdan gönüllü öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda yapılan faaliyetler değerlendirilirken yeni planlamalar için de fikirler paylaşıldı.Projeye destek vererek öğrencilerimizi farklı platformlara taşıyan okulumuz öğretmenleri Semra DOLU AKTAŞ, Gülsüm Çınar ve Fatma KOÇ’a yeni dönemde başarılar diliyoruz.

Şbt

İzcilik Kulübü ;  BURSA FETHİYE KAPLIKAYA HUZUREVİ  ‘’Sosyal Sorumluluk Programının Uygulanması’’ Toplum Hizmeti Etkinliği düzenlenmiştir.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet programında yer alan 8-11 Şubat 2024 tarihleri arasında Mersin ilinde düzenlenen KİCKBOKS Genç Kızlar B KİCK LİGHT (+70KG) Türkiye Birinciliği yarışmalarında 3. Olarak yarışmayı tamamlayan SÜMEYYE KARABAYIR’ı başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için Dönem Sonu Faaliyet planlaması kapsamında; Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNDE YER ALAN  10-E, 11-D, 12-B ,12-F  İzcilik Kulübü öğrencileriyle; Irgandı Köprüsü ve Sanat Atölyeleri, Panorama 1326, Tophane Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Bursa Mevlevihanesi ve Müzesi, Haraççıoğlu Medresesi, Üftade Camii ve Türbesi’ne 17.01.2024 tarihinde ‘’Tarih ve Kültür  Bilinci Gezi Etkinliği’’gezi düzenlenmiştir.

Ock

Öğrencilerimizin okul derslerindeki verimliliklerini artırmak ve okula devamı sürekli kılmak amacıyla her şubeden devamsızlığı “0” olan öğrencilerimiz belirlenerek  Devamsızlığı Azaltma ve İyileştirme Ekibi tarafından sinema etkinliği ile ödüllendirildi.

Ock

Kütüphanecilik ve Kültür Edebiyat Kulübünün  toplum hizmetleri planlaması kapsamında yer alan “kütüphanelerimizin tanıtılması” sunumunu 11/ C sınıf öğrencilerimizden Beyza KAYA ve Mercan KESKİN, okulumuz çok amaçlı salonunda  yaptılar.